stílus és elegancia
Színtrendek | 2019
2018. 11. 30.

A Pantone cég évről évre megválasztja az adott év trendszínét, mely iránymutatásként szolgál a divattervezők, lakberendezők, esküvőszervezők virágkötők és úgy általában a dekorációk szerelmesei számára. Azt mondják, a megválasztott szín minden évben kapcsolatba hozható az adott kor szellemiségével is, s az aktuális esztendő érzéseit, hozzáállását fejezi ki.

2019-ben a Cravings és Classico névre keresztelt színpaletták árnyalatait emelte ki a Pantone, pontosan megjelölve azokat a színkombinációkat, melyek hódítani fognak a divat- és lakberendezés, ezzel együtt az esküvői dekoráció terén. Mai cikkünkben ezt a két, a színskála ellentétes végén elhelyezkedő palettát mutatjuk be nektek, s konkrét ötleteket adunk arra vonatkozóan, hogyan építhetitek be 2019 divatszíneit életetek legszebb napjának részleteibe.

 

CRAVINGS

Forrás - itt

 

A Cravings paletta neve magyarra fordítva ’sóvárgást’ jelent, nem véletlenül, színeit ugyanis fűszeres, merész ízvilágú, mennyei ételek inspirálták. A fűszeres cappuccino, chilis étcsokoládé és cayenne ihlette paletta izzó színei erőt és határozottságot sugároznak. Árnyalatai remekül kiegészítik egymást, a fűszeres vörös, édes púdernarancs és gazdag lila harmóniája tökéletesen érvényesül.

 

A 2019-es év divatja tehát utat enged a merészebb árnyalatoknak és izgalmas megoldásoknak. Megmutatja, hogy nemcsak egy púderrózsaszín vagy barack ruhába öltöztetett esküvő lehet elegáns és gyönyörű. Arra biztat minket, hogy merjünk engedni az élénk színek csábításának, s valami egészen különleges végeredményt megálmodni.

 

ESKÜVŐI TIPPEK A CRAVINGS SZÍNEIBEN

 

A Cravings színpaletta árnyalatai esküvői dekoráció részeként (forrás).

 

A Cravings merészebb, ugyanakkor elegáns színárnyalatai könnyedén beépíthetők az esküvői dekoráció legapróbb részleteibe: szerepet kaphatnak az meghívón, az asztalok és helyszín dekorálásakor, valamint a menyasszonyi csokor megálmodása során is. Ugyanakkor, ha arra vágytok, hogy a nagy nap minden mozzanata tökéletes összhangban legyen egymással, érdemes lehet Cravings stílusú fotó- és videóanyagban gondolkozni, sőt akár az esküvői menüt, és a ruhákat, textíliákat is a paletta főbb színei közül megválasztani.

 

Igazán izgalmas ötlet például a 2019-es Cravings szín-és ízvilágát egyszerre becsempészni esküvőtök hangulatába. Színes és izgalmas vendégváró falatokkal, nem mindennapi koktélvariációkkal vagy akár extravagáns finomságokat tartalmazó ajándékkal is kedveskedhettek meghívott szeretteiteknek. A fűszeres ételek és izzó színek harmóniájához tökéletesen passzol mondjuk egy chilis esküvői torta, de akár mennyei ízvilágú, különleges csokoládébonbonokkal vagy chilis csokiszökőkúttal is meglephetitek vendégeiteket.

 

Esküvői finomságok tökéletes összhangban a Cravings paletta fűszeres, izzó világával.
Képek forrása: 1 | 2

 

Amennyiben közel áll a szívetekhez a forró hangulatú, energiát és határozottságot sugárzó Cravings paletta ereje, a színskála hangulatát bátran beépíthetitek esküvői (vagy jegyes-) fotózásotok részleteibe is. A Grand Canyon meleg hangulatát idéző képekhez nem szükséges külföldre utaznotok, hazánkban is találtok hasonló képi hatást keltő vöröslő lankákat, de a megfelelő dekorelemek beépítésével mi is szívesen segítünk egy utánozhatatlan és egyedi marsi hangulat megteremtésében.

Dekoráció és esküvői fotó Cravings színárnyalatokkal.
Forrás: 1 | 2

CLASSICO

Forrás - itt

 

Az alapszínekre építő Classico paletta maga az elegancia: a kecses hattyúfehér és finom tevebarna árnyalatokat perfektül kiegészítik a mélyszürke és kaviárfekete tónusok. Meleg hangulatú, időtálló választás otthonunkba és esküvői dekorációs alapnak egyaránt, melyet egy csipetnyi arany varázsol igazán elegánssá.

 

 A Classico valódi varázsa a tónusok harmóniájában és a kontrasztok erejében rejlik, a púderes bézs és lágy fehér színeket csodásan kiemelik a sötétebb árnyalatok. Kitűnő választás lehet például csokoládébarna textíliákkal hinteni az asztalt, de a fa textúrák is remekül passzolnak a Classico alapszíneihez.

 

ESKÜVŐI TIPPEK A CLASSICO JEGYÉBEN

Forrás – itt

 

 

A 2019-es Classico paletta tulajdonképpen egyfajta segédletként fogja egy csokorba a klasszikusan elegáns esküvő alapárnyalatait. Segít eligazodni, mely tónusok mutatnak igazán jól egymás mellett, ezért sokkal inkább kvázi iránymutatásként érdemes kezelni, mintsem új esküvői divatőrületként.

 

A továbbiakban összegyűjtöttünk számotokra néhány gyönyörű megoldást a Classico jegyében. Képi inspirációs ajánlónk következik.

 

Esküvői dekoráció a 2019-es Classico színeiben. Fontos megjegyeznünk, hogy a Classico paletta arany árnyalata egy pezsgősebb, lágyabb szín, s nem a sárga jegyeket hordozó statement arany szín.
Forrás: 1 | 2

 

Extravagáns teríték természetes anyagok és izgalmas textúrák felhasználásával a Classico színeiben. Forrás – itt
A kép kiválóan példázza, hogy a Classico színei nemcsak egy hagyományosan elegáns esküvő hangulatához illeszkednek.

 

Halvány szürke, vaníliasárga és arany harmóniája. Forrás – 1 | 2
A képek tökéletesen mutatják, hogy a közhiedelemmel ellentétben a szürkéhez nem törvényszerű ezüst kiegészítőket választani. A Classico útmutatása szerint a szürkét finomabb, bézses elemekkel és pezsgős arannyal kombinálva egyszerűen mesés végeredményt kapunk.

 

 

MIX&MATCH KOSZORÚSLÁNYRUHÁK

 

Már az elmúlt években fel-feltűntek, 2019-ben viszont különösen trendinek számítanak majd az azonos szabású, ám különböző árnyalatú koszorúslányruhák. Véleményünk szerint a koszorúslányok ruhájának színét az esküvő témájául választott paletta visszafogottabb, púderes árnyalataiból célszerű kiválasztani. Cravings esetén a bézs vagy menta, a Classiconál pedig a világosbarna vagy pezsgőszínű koszorúslányruhák remekül működnek. 

 

Nektek mi a véleményetek a következő év legnépszerűbb színárnyalatairól? Melyik paletta világa áll közelebb hozzátok? Bevállalnátok egy merészebb árnyalatokra építő esküvői dekort, vagy maradnátok a klasszikus, jól bevált irányoknál?

 

Legutóbbi bejegyzések
Esküvői Trendek 2020 2019. 09. 30.
olvass téma szerint