stílus és elegancia
Kreatív ötletek és helyszínek fotózáshoz
2018. 07. 04.

Egy profi fotós által készített képsorozat garantáltan örök emlék marad, legyen szó esküvői- vagy jegyesfotózásról, kreatív címlapképekről, esetleg egy jó hangulatú sorozatról a családi fényképalbumba. Ezen érzelemdús pillanatok megörökítéséhez többnyire alkalmatlanok a rideg, fehér vászonnal borított stúdiók, így, ha valami igazán különlegesre vágytok, az bizony némi előzetes tervezést igényel.

Ha egy különleges fotósorozattal szeretnétek meglepni magatokat vagy a családot, a megfelelő fotós kiválasztása után fontos, hogy meghatározzátok a képek témáját, és ezzel összhangban megtervezzétek a tökéletes helyszínt is. Nem titok, hogy nekünk itt a Le Til Kúriában szenvedélyünk a megismételhetetlenül különleges dekoráció, s - egyedi megoldásainknak hála - kúriánk az elmúlt években kedvelt fotózási- és forgatási helyszínné vált. A nálunk készült felvételek igen sokszínűek, extravagáns és romantikus, a vidék szépségét idéző természetközeli és ünnepi fotográfiák egyaránt születtek. Mai cikkünkben ezeket a meseszép képeket gyűjtöttük egy csokorba nektek, remélve, hogy sikerül hasznos helyszíninspirációkat merítenetek belőlük. Az egyes fotók mellé igyekeztünk – személyes tapasztalatainkból merítve – számos hasznos tippel is készülni, elmeséljük, mire érdemes figyelnetek és hogyan vágjatok bele a tervezésbe, majd annak megvalósításába.

 

ROMANTIKUS HANGULATBAN

 

Forrás: Kovács János Fotó - kovacsjanosfoto.hu

Kúriánk elegáns miliőjének köszönhetően szebbnél szebb romantikus pillanat került már megörökítésre falaink között. A púder árnyalatok harmóniájára építő, klasszikus eleganciát sugárzó esküvői alkotások mondhatni védjegyévé váltak a Le Til Kúriának, nem titok, egyszerűen imádjuk ezt a témát.

 

Le Til Kúria tipp

Életünk legmeghatározóbb eseményeinek, így például a nagy nap rögzítése fontos pillanat, ezért mindannyian igyekszünk a legjobb formánkat hozni. Mielőtt azonban belevágnátok a fotózásba, érdemes inspirálódni picit. Nézegess képeket online, akár hozz létre saját Pinterest táblákat a neked tetsző hangulatokkal, formákkal, színvilággal. Sokat segíthet ugyanis, ha megpróbálod képeken keresztül elmagyarázni az elképzeléseidet a fotósodnak. Fontos azonban, hogy soha ne akarj valamit lemásolni. Mindannyian egyediek vagyunk, mástól különlegesek és bájosak, hagyd meg a fotósnak az alkotói szabadságot, s azt, hogy szabadon kihozza belőletek a bennetek rejlő szépséget.

Forrás: Zsófia Jámbor Photography

Forrás: Zsófia Jámbor Photography

Forrás: LorettArt Photography

 

 

EXTRAVAGÁNS MEGOLDÁSOK

 

Forrás: Esküvő Classic Magazin

A púderes elegancia mellett több extravagáns alkotás is napvilágot látott nálunk. Őszintén szólva ezek a nemmindennapi fényképek a kedvenceink, hiszen az egyes helyszínek megalkotásakor lehetőségünk nyílik kreativitásunk kibontakoztatására. Kúriánk üde nyári arca éppúgy megmutatkozik ezeken a felvételeken, mint kicsit bohém, olykor merész és formabontó énünk.

 

Le Til Kúria tipp

Ha extravagáns megoldásokban gondolkozol, ne használj túl sok színt, mert könnyen kaotikus lehet a végeredmény. Törekedj inkább egy egységes bázis kialakítására, s ezt dobd fel pár merész árnyalattal vagy különleges formával, jól megkomponált eseménnyel.

 

Forrás: Big Day Esküvői Magazin

Forrás: Elevenstudio for NATURTEX

 

 

SZÍNES PILLANATOK

 

Forrás: Madár Tibor – elevenstudio

A legegyszerűbb helyszínt is könnyen varázslatossá lehet formálni, ha átitatod vibráló színekkel és egyedi formákkal. Számos olyan fotósorozat házigazdái voltunk, melyek során intenzív árnyalatok harmóniájára építve végül valami igazán merész és különleges született.

 

Le Til Kúria tipp

Amennyiben élénk színek vidámságára építő sorozatra vágysz, érdemes lehet komplementerszínekben  gondolkoznod. Az ellenkező árnyalatok (például piros-zöld, sárga-kék vagy lila-narancs) ugyanis segítenek harmonikusabbá, ugyanakkor kontrasztossá varázsolni a végeredményt. Érdemes tudni továbbá, hogy a legfeltűnőbb színek a piros és sárga. Ezt használd tudatosan, és jelentess meg valami pirosat a kép hangsúlyozni kívánt részén, ugyanakkor kerüld el, hogy a fotó más, inkább elrejteni kívánt területein helyet kapjon ez az árnyalat.

Forrás: Varga Csaba - vargacsabaphoto.com

Forrás: Envy Fashion - Adam Koncsek Photography

Forrás: Nikolett Révész Photography

 

 

VISSZA A SZABADBA

 

Forrás: Moments Photography

A természetes fényben készült, szabadtéri képeknél egyszerűen nincsenek szebbek. Nyugodt kertünkben erről az élményről sem kell lemondanotok, szeretettel látunk titeket akkor is, ha egyedi külső fotóhelyszínre vágytok. Jó hangulatú családi képekhez és jegyes-fotózáshoz is tökéletes a kúriát körülölelő zöld terület, ahol igazán nyugodt, meghitt hangulat uralkodik, segítve a zökkenőmentes fotózás-élményt.

 

Forrás: Moments Photography

Forrás: Elevenstudio - Madár Tibor

Forrás: Elevenstudio for NATURTEX

 

Reméljük, ma is sikerült hasznos információkkal gazdagodnotok, és tudtunk pár új tippel szolgálni. Amennyiben további kérdésetek van, esetleg kedvet kaptatok, hogy nálunk készítsetek el egy varázslatos sorozatot, keressetek minket bizalommal. Nemcsak az időpontfoglalásban segítünk, de a tervezésben is szívesen állunk rendelkezésetekre, hogy valóban egyedi, megismételhetetlen és gyönyörű képek szülessenek.

Legutóbbi bejegyzések
Esküvői Trendek 2020 2019. 09. 30.
olvass téma szerint