stílus és elegancia
8 apró esküvői részlet, amire érdemes figyelni
2018. 05. 30.

Hogy mi a tökéletes esküvő titka? A megoldás mindig az apró részletekben rejlik. Ezek azok – a vendégek számára sokszor alig észrevehető, – mégis fontos momentumok, melyektől a végén minden a helyére kerül.

Az esküvői menükóstolás, a tökéletes ruha-, smink-, zene- és helyszínválasztás, s megannyi fontos teendő forgatagában hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az apró részletekről, pedig ezek azok az összetevők, melyek végül tökéletessé varázsolják életünk legszebb napját. Aggodalomra azonban semmi ok, mai cikkünkben ugyanis sorra vesszük ezeket a picinek tűnő, ám fontos mozzanatokat, s megmutatjuk nektek, a szokásos teendőkön túl mire érdemes még figyelnetek esküvőtök tervezése során.

 

 

1. EGYÉRTELMŰ JELZÉSEK

 

Forrás - Pinterest

 

Egyre divatosabbak a különböző kalligráfiákkal díszített – többnyire fából készült - táblák, melyek nemcsak csodaszép ékei az esküvői dizájnak, de kifejezetten hasznosak is. Amennyiben nem egyértelmű a helyszín megközelítése, akár már útközben is elhelyezhettek egy-egy stílusos irányjelző táblát a vendégek számára, de hasznos eszköz lehet az esküvői program vagy a menü bemutatására is.

 

Mindemellett lényeges, hogy előre kialakítsátok az egyes asztalok ülésrendjét, amit célszerű – szintén a dekorációba beépítve – egyértelműen jelezni a vendégek számára is. Készülhettek személyre szóló ülésrenddel, de stílusos megoldás lehet egy, az egyes asztalokhoz tartozó, dekoratív képkeretbe rejtett névlista is.

 

 

2. A BEJÁRAT

Forrás – Pinterest

 

Viszonylag ritkán hangzik el, de a bejárat igen jelentős építőköve az esküvői dekorációnak. Ez az a pillanat ugyanis, amikor meghívott vendégeid először találkoznak a helyszínnel, s mind tudjuk, hogy az első benyomás mennyire meghatározó élmény. Éppen ezért érdemes alaposan megtervezni, személyessé varázsolni az esküvői ezen pontját: a jól megszokott welcome italok mellett kedves üzenettel, akár egy stílusos üdvözlőtáblával is köszönthetitek vendégeiteket.

 

3. A VILÁGÍTÁS

Forrás – Pinterest 1 & 2

 

A helyszín megtervezése és berendezése során fontos szempont a világítás is. A jó megvilágítás, sok-sok természetes fény használata régóta ismert marketingtrükk, melynek nagy hasznát vehetjük esküvőnk szervezésekor is. Érdemes tehát figyelni rá (beltéri esküvőnél különösen), hogy sok természetes fénnyel gazdálkodjunk, az esti lagzira pedig a dekorációhoz illő fényforrásokkal készüljünk. Ezzel nemcsak a fotó és videó minőségét javíthatjuk, a megfelelő mennyiségű fény a hangulat miatt is lényeges, mi több, a világítás segíthet fókuszba helyezni a helyszín bizonyos, általunk kiemelni kívánt pontjait. Gyertyákkal, mécsesekkel, parányi égőkkel és lampionokkal pedig éjszakára is különleges hangulatot varázsolhatunk.

 

 

4. A VENDÉGKÖNYV

Forrás - Pinterest

 

Meghívott vendégeink számára vendégkönyvet is helyezhetünk ki, s megkérhetjük őket, hogy egy-egy gondolatban foglalják össze velünk kapcsolatos érzéseiket, legszebb közös élményeinket. Ez nemcsak remek időtöltés a vendégek számára, de egy örök emlék is.

Ha pedig picit kreatívabbak szeretnénk lenni, akár a dekorációba beépített üzenetküldési lehetőséget is kínálhatunk: elhelyezhetünk például apró papírosokat, melyekre közös élmények, felejthetetlen pillanatok sora írható fel. Bátran használjátok a fantáziátokat, s merjetek kreatívak lenni.  

 

5. A GYEREKEK

Forrás – Pinterest 1 & 2

 

Mindannyian szeretnénk, ha a lurkók is remekül éreznék magukat a nagy napon, így érdemes a gyerkőcök számára valamilyen extra programmal készülni. Akár külön gyereksarkot is kialakíthatunk, ahol önfeledten jól érezhetik magukat a szertartás alatt.

 

6. A BÁR

Forrás - Pinterest

 

Kifejezetten mutatós és egyben praktikus is, ha az esküvő tematikájához illeszkedő külső bárpulttal készülünk a meghívottak számára. Nem titok, az italos pult a vendégek által leggyakrabban látogatott esküvői helyszínek egyike, így érdemes megfűszereznünk, s picit különlegesebb miliőt kialakítanunk köré.

 

7. ÉDESSÉGEK

Forrás – Pinterest 1 & 2

 

Mindeközben az édes finomságok kedvelői és a gyerkőcök vélhetően imádnának egy színes és vidám hangulatú édességpultot. Egy dekoratív édességpult remek lehetőség a vendégváró falatok elhelyezésére, később pedig az esküvői torta megvágásának helyszínéül szolgálhat.

 

8. AJÁNDÉKOK

Forrás - Pinterest

 

Hazánkban kedvelt hagyomány, hogy az ifjú pár valamilyen kedves meglepetéssel készül a vendégek számára. Véleményünk szerint az „köszönöm ajándékok” tekintetében a kevesebb néha több, s ha elfogadtok egy tanácsot, érdemes inkább személyes hangvételű, szerethető emlékkel, mintsem költséges meglepetéssel készülnötök.

Legutóbbi bejegyzések
Esküvői Trendek 2020 2019. 09. 30.
olvass téma szerint