Esküvői trendek 2021

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő nem csak az esküvőt tervező pároknak, hanem a szolgáltatóknak is megterhelő és bizonytalan volt. A film azonban forog tovább. A világ top esküvőszervezői és divattervezői már 2021-re készülnek, és bejelentették a jövő évi trendeket. A szakértők előrejelzése szerint igazán innovatív, olykor meghökkentő, máskor bensőséges esküvőkre számíthatunk 2021-ben. Hogy mire is gondolunk pontosan? Tartsatok velünk, és kiderül!

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: Vamos Wedding Photography

Előtérben a hazai

A koronavírus gazdasági hatása miatt rengeteg magyar vállalkozás került nehéz helyzetbe, ezért ha ti is egy tudatos párnak valljátok magatokat, akkor 2021-ben figyelni fogtok arra, hogy hazai termékeket vásároljatok a nagy napra. A menyasszonyi ruhát például egy magyar tervezőtől, a dekorációt az Amazon helyett egy hazai dekorostól, kézművestől szerezhetitek be. Ne feledkezzetek el a vacsoráról sem: a külföldi különlegességek helyett a hazai ínyencségekre érdemes fókuszálni. Ki tudna ellenállni a méltán híres tokaji bornak, a kézműves sajtkülönlegességeknek, vagy az igazi hungarikumnak számító sült libamájnak?

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: Kiss Lóránt | Le Til Kúria

Személyre szabott ajándékok

Az együtt töltött idő kincs – mutassátok meg ezt ajándékkal! 2021-ben még inkább felértékelődik az esküvők szerepe, hiszen ilyenkor együtt lehettek a szeretteitekkel, együtt ünnepelhettek! Éppen ezért egyre nagyobb trendnek számít majd személyes köszönőajándékok készítése: minden egyes vendégnek valamilyen egyedi, személyre szabott dolgot fogtok ajándékozni. Ez lehet egy kedves üzenet, egy feldíszített aprósütemény, vagy egy közös fotó is, ami kedves emlékeket idéz fel.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 |  2: Kiss Lóránt

Visszatérés a hagyományokhoz

A tradíciók szerepe 2021-ben felértékelődik: ahogy már fentebb is említettük, egy rendkívül bensőséges, örömteli pillanat lesz a házasságkötés, éppen ezért kerülnek ismét előtérbe a hagyományok. Miről is van szó?

Sokan választják majd például a gyerekkori templomukat az egyházi szertartáshoz. A menyasszonyi csokrok stílusa is sokkal egyszerűbbé válik, de jó értelemben: sem túl kicsik, sem túl nagyok nem lesznek, és olyan virágokból fognak állni, melyeket otthon, a kertben is megtalálhattok, mint a rózsa és más illatos kerti virágok. Mi a Le Til Kúriánál is örömmel készítünk ilyen stílusú virágcsokrokat nektek!

Az esküvői ruhák tekintetében a sokkal letisztultabb, klasszikusabb fazonok kerülnek előtérbe, de az igazán szerencsés menyasszonyok akár édesanyjuk ruháját viselhetik a nagy napon.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: Esther & Gabe

Vendégek szórakoztatása

A 2021-es esküvők tele lesznek élménnyel! Valószínűleg ti is kiemelt figyelmet fordítotok majd arra, hogy a vendégeitek igazán jól mulassanak. Mi szolgálhatja ezt? Például egy önkiszolgáló koktélbár, ahol vendégeitek lehetnek a mixerek, és maguknak keverhetik ki a saját koktéljukat. De például egy falra szerelhető pezsgő-adagoló is igazi kulináris élmény lehet.

Vihettek egy kis misztikusságot is az estébe, ha felkértek például egy jósnőt, hogy olvasson a vendégeknek kártyából – a siker garantált!

Ha el szeretnétek bűvölni szeretteiteket, megszervezhettek egy bűvész show-t vagy egy tűzzsonglőr előadást is – a gyerekek mellett a felnőttek is biztosan imádni fogják! A Le TIil kúria párjainak is gyakran ajánljuk ezt a programot, hiszen egy rendkívül profi csapattal dolgozunk együtt.

A zenéről se feledkezzetek el, ugyanis bármilyen hihetetlenül is hangzik, még ezen a téren is lehet újat mutatni! Ha például a DJ mellé felkértek egy szaxofonost, fantasztikus hangulatot termethettek. A fúvós kísérheti a nászmentetet, vagy vacsora alatt be tud sétálni az asztalok közé, és ezáltal az egész napot exkluzívvá és egyedivé tudja varázsolni.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 2

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság 2021-ben is elsődleges szempont lesz rengeteg pár számára. Gondoljunk csak bele abba, hogy a statisztikák szerint egy esküvő ugyanannyi szén-dioxid kibocsátást eredményez, mint amennyit 5 ember termel egy év alatt. Ez rengeteg!

Hogyan fejezhetitek ki környezettudatosság iránti elköteleződéseteket az esküvőn? Az alapok mellett -mint a szelektív hulladékgyűjtés, a papír szívószálak és kevesebb élő-virág dekoráció használata – érdemes helyi termelőktől beszereznetek a vacsora alapanyagait.

Kóstoljátok meg a helyi borokat, söröket és pálinkákat is – igazi kincsekre lelhettek! A Le Til Kúria esküvőszervezője szívesen segít nektek a különlegességek felfedezésében!

Ahogy azt már bizonyára ti is tapasztaltátok, az elmúlt években a közös gyertyagyújtást sok esetben felváltotta a homok szertartás. Mi is imádjuk ezeket a szertartásokat, viszont nálunk már 2020-ban is inkább a faültetést választották a párok. Úgy hisszük, hogy 2021-ben egyre többen teszik majd le a voksukat emellett a lehetőség mellett, aminek rettentően örülünk!

Ahogy láthattátok, az álom és a fenntarthatóság nálunk, a Le Til kúriában is találkozik: a 2020-as évtől kezdve lehetőségetek van egy teljesen öko-barát esküvő megszervezésére is, ahol minden megoldás környezettudatos. Mindezt ráadásul úgy valósítjuk meg számotokra, hogy ne kerüljön nektek plusz költségbe! Amennyiben érdekel, hogyan tesszük egyedivé és környezettudatossá az álomesküvőtöket, akkor olvassatok tovább itt.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: Le Til Kúria

Hollywood Glamour stílus

A korábbiakban bemutatott, hagyománytisztelő trendekkel ellentétben megjelenik majd egy teljesen más irány is a jövő évi esküvőkön: a hollywoodi elegancia! Mivel a bezártság miatt a menyasszonyok most két hónapot mackóban és papucsban otthon töltöttek, ezért vágyni fognak az extravagáns kinézetre – legalábbis az esküvőjükön mindenképpen!

Az arák visszatérnek a csillogó cipők, gyöngy-ékszerek és statement-nyakláncok világába. A természetes stílus kicsit háttérbe szorul és inkább a látványos hajkoronákra, valamint ruhakölteményekre kerül a hangsúly. Napcsókolta, bronzos arcbőr és elbűvölő smink lesz a divat.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: Bella Rose Photography

’70s Vibes

A 70-es évek dekoráció formájában tér vissza a lagzikra!

Biztosan ti is észleltétek már a belsőépítészeti trendekben, hogy visszatértek az olyan anyagok, mint a természetes fa, a rattan, a makraméa színes textilek és a fagyöngyök.

A 70-es évek vibráló stílusát a virágdekorációban is viszonláthatjátok majd: a szárított virágok és a pampafű kerülnek a középpontba. Utóbbiakat mi is gyakran használunk dekorációs elemként a Le Til Kúriában.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: Big Day Esküvői Magazin

Duchesse esküvői ruhák

Ez egy olyan olyan menyasszonyi ruhaanyag, amely finom tapintása és gyönyörű fénye miatt rendkívül népszerű a tervezők között. Elegáns és klasszikus fazonokhoz tökéletes választás, hiszen nagyon jó merevsége van. Tartása miatt jó alternatívája lehet az abroncsnak is. Katalin cambridge-i hercegné is egy duchesse ruhában állt az oltár elé – igazi hercegnői darab!

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 2

Mustár szín

Vajkaramella, méz, dijoni mustár, őszi falevelek – 2021 színtrendjeit ezek az árnyalatok fogják meghatározni. A sárgának rengeteg változata van a természetben és nem csak ősszel mutat jól! Rendkívül jól kombinálható az esküvői kiegészítőkben, ráadásul illik a szaténhoz is!

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: Esther&Gabe

Családi ereklyék

A „valami régi, valami új” szellemiségét követve egyre fontosabb lesz nektek, menyasszonyoknak, hogy viseljetek valamit a nagy napon, ami az édesanyátoké, vagy a nagymamátoké volt. A generációkon keresztül örökítendő ereklyék magabiztossággal ruháznak majd fel és egyfajta jókívánságként szolgálnak a házas életre. Ilyen csodás ereklye lehet például egy régi hajdísz vagy egy tiara is.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 2

Egyedi fátyol

Egyedi hímzés a fátyolra? Miért ne? 2021-ben a fátyol nem csak hosszú és hercegnős lesz, hanem rendhagyó is! A jegyespár monogramjával, vagy egy kedves üzenettel személyre lehet szabni ezt a kiegészítőt is, ami örök emlék marad. Ne féljetek a hosszabb szövegektől sem, csak egy ügyes varrónőt kell találnotok!

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 2

DIY

Do It Yourself, azaz csináld magad! Habár nem hívható újdonságnak, mégis ismét hódítani fognak a saját készítésű elemek az esküvőkön. Így nem csak a költségeken tudtok kicsit spórolni, hanem egy kellemes családi élményt is varázsolhattok például a köszönőajándék készítésből. Szerencsére a Pinterest-en, a Youtube-on és az IGTV-n is rengeteg ötletet meríthettek.

Viszont van egy jó hírünk! A dekoráció elkészítésével viszont nem kell foglalkoznotok, ha a Le Til Kúriát választjátok esküvői helyszínül, hiszen azt profi csapatunk minden apró részletre odafigyelve alkotja meg számotokra.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 2

Ehető virágok

Néhány virág pontosan olyan jó ízű, mint ahogyan kinéz – valószínűleg éppen ezért olyan népszerűek az ehető virágok! Ezeket nem csak díszítésként használhatjátok a süteményeken, hanem jégkockába fagyaszthatjátok vagy salátába is keverhetitek. Ez egy igazán különleges és izgalmas felhasználása az élő virágoknak.

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 2

Mikro-wedding

Ismerős az a mondat, hogy „mindenkit meg kell hívni, különben megharagszanak?” Ennek a hozzáállásnak itt most vége!

A 2021-es esküvők nem arról fognak szólni, hogy megmutassátok, mennyi barátotok és ismerősötök van, és minél nagyobb show-t csináljatok. Az együtt töltött idő felértékelődése miatt a vendégek köre inkább a szűk családra korlátozódik majd. Az úgynevezett mikro-esküvők lehetővé teszik majd a bensőséges ünneplést. A vendégek száma 40 alatt marad. Ezáltal nem csak intimebbmegfizethetőbb és környezettudatosabb esküvők lesznek, hanem sokkal stresszmentesebbek is – kevesebb vendég, kevesebb aggódás (és több élmény). Ti benne lennétek?

Le Til Kúria - Esküvői trendek 2021 -esküvői trendek
Forrás: 1 2

Reméljük, hogy inspirációként tudtunk szolgálni a 2021-es összeállításunkkal és adtunk egy kis friss lendületet a szervezéshez! Akármilyen esküvőt terveztek is jövőre, biztosak vagyunk benne, hogy mindegyik egyedi és megismételhetetlen lesz – akárcsak Ti!

További bejegyzéseink

Tematikus esküvői trendek | 2020

Tematikus esküvői trendek | 2020

Legutóbbi cikkünkben megmutattuk, melyek lesznek a 2020-as év legmeghatározóbb esküvőtrendjei. Mai bejegyzésünkben továbbra is az előttünk álló év újdonságait vesszük górcső alá, ezúttal egy nagyon is izgalmas, ám hazánkban még kevésbé populáris témakört boncolgatunk:...

Esküvői Trendek 2020

Esküvői Trendek 2020

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ideje magunk mögött hagynunk az idei esküvőszezont, s hírt adni arról, melyek lesznek a jövő év legnépszerűbb trendújdonságai. Mai bejegyzésünkben a 2020-as év esküvődivatját vesszük górcső alá, s...

7 sztár esküvő, és amit a hírességektől tanulhatunk

7 sztár esküvő, és amit a hírességektől tanulhatunk

Gyakori sztereotípia, hogy imádott hírességeink álomesküvőire gondolva extravagáns ruhák, különleges helyszínek és elérhetetlennek tűnő, fényűző luxus jut eszünkbe, miközben rengeteg olyan apró, kicsit sem költséges mozzanat akad ezeken a lagzikon, melyeket érdemes...