Esküvői Trendek 2020

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ideje magunk mögött hagynunk az idei esküvőszezont, s hírt adni arról, melyek lesznek a jövő év legnépszerűbb trendújdonságai. Mai bejegyzésünkben a 2020-as év esküvődivatját vesszük górcső alá, s megmutatjuk nektek, várhatóan mik lesznek az elkövetkező év legvagányabb őrületei.

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
Forrás: kenzas.se

Oversized dekorációs elemek

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

A helyzet az, hogy ha esküvőről van szó, egyszerűen nem lehet túlzásokba esni! Az extravagáns dekorációs elemek jó néhány éve népszerűnek számítanak, s úgy tűnik, ez az őrület 2020-ban se változik, sőt! Kifejezetten trendinek számít minden, ami ’oversized’, azaz ’túlméretezett’: jöhetnek a romantikus cseresznyefák, hatalmas lámpások, léggömbfalak, gigantikus fáklyák, hangulatos tűzijáték és varázslatos esküvői kapuk is.

Esküvői ruha zsebbel? Naná!

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

Első hangzásra talán bizarrnak tűnhet az ötlet, miszerint 2020-tól egyre népszerűbbé válnak a zsebekkel megálmodott esküvői ruhaköltemények. Ha jobban belegondolunk, nemcsak stílusos, de praktikus megoldás is, hiszen egy jól elhelyezett zseb tökéletesen alkalmas a menyasszony számára elengedhetetlen apróságok elrejtésére: többek között szuperül orvosolja a telefon vagy papírzsebkendő kézközelben tartásának problematikáját.

Fenntartható esküvő, avagy éljen az eco lagzi!

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

A környezetvédelem és fenntarthatóság kérdése mára globális méreteket öltött, s szerencsére a téma az élet egyre több területén kap jelentős figyelmet. Így van ez az esküvőkkel is: napjainkra egyre népszerűbbek az úgynevezett eco, azaz környezettudatos módon megszervezett esküvők. Mindez együtt jár a felesleges hulladékok minimalizálásával a nagy nap kapcsán, s további környezetbarát lehetőségek keresésének fontosságát is hangsúlyozza a dekoráció, a ruhaválasztás, az ételek és transzfer kapcsán egyaránt.

A legapróbb lépések is számítanak: érdemes például figyelni a meghívó anyagának kiválasztására, jó ötlet lehet újrahasznosított papírral dolgozni. A művirág-dekorációk helyett pedig egyre népszerűbbek a zölden burjánzó, kiültethető cserepes növények is.

Statement virágok

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

Nem kérdés, a megfelelő virágok kiválasztása kulcsfontosságú alappillére minden esküvőnek, hiszen döntésünk nagyban meghatározza magát a dekorációt, ezáltal az esküvő stílusát és színvonalát, a lagzi helyszínének hangulatát. Esküvői csokrok tekintetében a 2020-as trendelőrejelzések szerint jövő évtől hódítani fognak az egy úgynevezett ’statement’, azaz egy ’hangsúlyos’ élővirág központiságára építő menyasszonyi csokrok.

Minél különlegesebb, annál jobb! – tartja az új őrület, így tehát érdemes lehet egy extravagáns központi virágot választani, s erre építeni a teljes csokor, fő- és vendégasztalok és a belső dizájn hangulatát.

Geometriai mintás torták

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

Jövő évtől az eddig szuper populáris nude cake-ektől is búcsút veszünk majd, helyettük a nagy nap süteményeinek körében a geometria mintákkal dekorált finomságok hódítanak majd. Mutatós és trendi megoldás, ráadásul a különböző alakzatok, geometriai formák segítségével méginkább személyre szabhatóvá válik az esküvői torta, minden eddiginél jobban tükrözve az ifjú pár ízlésvilágát és visszaadva a szerelmesek személyiségének egy darabkáját.

Varázslatos éjszakai szertartás

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

Nincs is annál hangulatosabb, mint a csillagos ég alatt, több száz mécses és lámpás izzó ölelésében kimondani szerelmünknek a boldogító igent.

Napjainkra egyre divatosabbá vált az esküvő megszokott menetének megreformálása, s gyakori, hogy csak sötétedés után, a vacsorát követően kerül sor egy mesébeillően romantikus, nyáresti szabadtéri szertartásra. Egy biztos, az éjszakai esküvők varázsa pótolhatatlan: teljesen más hangulata van egy pislákoló gyertyák fényében megtartott szertartásnak. Mi imádjuk!

2020 színe — a pisztáciazöld

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

Az új szezon legnépszerűbb színe egyértelműen a pisztáciazöld lesz. Ez a finom és természetközeli árnyalat tökéletes passzol a natúr esküvői dekorációk letisztult, fa elemekkel és arany kiegészítőkkel operáló világába, másrészről remekül illeszkedik a fent említett környezettudatos esküvői hangulathoz is.

A pisztáciazöld szinte minden területen szerepet kaphat: megjelenhet a koszorúslányok ruhájának árnyalatában, az asztalok és belső dekoráció színvilágában, a menyasszonyi csokorban, de akár a vőlegény outfitjében is.

Stílusos tollak

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

A tollakkal dekorált ruhák — függetlenül attól, hogy hétköznapi összeállításokról vagy alkalmi ruhadarabokról beszélünk — rendre nagy visszatérők. Nem lesz ez másképpen 2020-ban sem: újra virágkorukat élik a mesébeillő, tollakkal díszített esküvői ruhaköltemények. A hófehér darabok mellett gyönyörűek a picit púderesebb, rózsásabb árnyalatú tollas menyasszonyi ruhák is. A merészebb, különleges dekorációk kedvelői pedig akár a lagzi témájába is beilleszthetik ezt a szintén naturális motívumot: a tollak szerepet kaphatnak az asztalok díszítésében, sőt, akár az esküvői tortán is.

Művészi felvételek másképpen

A nagy nap legszebb pillanatainak rögzítése minden esküvő szerves része: az est során fényképek ezrei kattannak el, mi több, rendszerint videó formájában is megörökítésre kerülnek a legmeghatározóbb momentumok.

A tengerentúlon viszont már új láz hódít: gyakori, hogy egy professzionális festőművészt invitálnak a nagy napra, aki egy örök emlékként szolgáló festményt készít a helyszínen, megörökítve ezt az egyszeri és pótolhatatlan élményt. Nektek hogy tetszik az ötlet?

Esküvői trendek 2020 - Le Til Kúria
1 | 2

Naturális hangulatot idéző pisztáciazöld és zsebekkel, tollakkal megálmodott ruhaköltemények, mindent átható környezettudatosság, statement dekorelemek és virágok, s egy örök emlékként szolgáló festmény — ezek lesznek tehát az előttünk álló szezon legmenőbb esküvői újdonságai.

Szeretnénk ugyanakkor megjegyezni, hogy ezek természetesen csak ötletek, melyek inspirációforrásként szolgálva jó tippeket adhatnak közelgő esküvőtök szervezéséhez. Fontos viszont, hogy a nagy nap pillanatainak tervezése során végig maradjatok önazonosak, s csak azokat az elemeket építsétek be az aktuális trendújdonságokból, melyek valóban jellemzőek rátok, melyekkel úgy érzitek, garantáltan csodásabb lesz a Ti legszebb napotok!

További bejegyzéseink

Esküvői trendek 2021

Esküvői trendek 2021

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő nem csak az esküvőt tervező pároknak, hanem a szolgáltatóknak is megterhelő és bizonytalan volt. A film azonban forog tovább. A világ top esküvőszervezői és divattervezői már 2021-re készülnek, és bejelentették a jövő évi...

Tematikus esküvői trendek | 2020

Tematikus esküvői trendek | 2020

Legutóbbi cikkünkben megmutattuk, melyek lesznek a 2020-as év legmeghatározóbb esküvőtrendjei. Mai bejegyzésünkben továbbra is az előttünk álló év újdonságait vesszük górcső alá, ezúttal egy nagyon is izgalmas, ám hazánkban még kevésbé populáris témakört boncolgatunk:...

7 sztár esküvő, és amit a hírességektől tanulhatunk

7 sztár esküvő, és amit a hírességektől tanulhatunk

Gyakori sztereotípia, hogy imádott hírességeink álomesküvőire gondolva extravagáns ruhák, különleges helyszínek és elérhetetlennek tűnő, fényűző luxus jut eszünkbe, miközben rengeteg olyan apró, kicsit sem költséges mozzanat akad ezeken a lagzikon, melyeket érdemes...