Esküvői Trendek 2019

Végre hivatalosan is megérkezett a tavasz. Mindez azt is jelenti, hogy már csak néhány hét, és ismét kezdetét veszi a 2019-es esküvői szezon, melyet, mint minden évben, idén is nagy lelkesedéssel várunk.

Az idei év különösen izgalmasnak ígérkezik, ugyanis számos extravagáns trendújdonság teszi még varázslatosabbá ezt az egyébként is különleges időszakot. A széleskörben kedvelt púder árnyalatok mellett 2019-ben hódítanak a sötét színek és éles kontrasztok, kifejezetten dívik fekete, sötétkék, borvörös vagy éppen smaragdzöld árnyalatokat csempészni a nagy nap dekorációjába. A csipke, tüll és más lágyesésű anyagok mellett a nehéz és tekintélyt parancsoló bársony újra virágkorát éli, a virágfalakat pedig vidám és színes léggömbök sokasága váltja. Egy biztos, számos új és izgalmas trendet üdvözölhetünk a 2019-es esküvődivat palettáján.

Mai cikkünkben ezeket a mániákat vesszük górcső alá, s megmutatjuk, hogyan építhetitek be az idei év divatját életetek legszebb napjának részleteibe.

Kezdődjön a nagy esküvői trendkörkép 2019-es tavaszi kiadása!

Sötét színek és éles kontrasztok

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 1 | 2

Sötét színek és éles kontrasztok játéka jellemzi a 2019-es esküvői színtrendeket. Ezek a hangsúlyos, mély árnyalatok különösen drámainak hatnak a púderes dekorelemek és lágy textúrák mellett, az összhatás pedig egyszerre elegáns, kifinomult és modern. Abszolút domináns divatőrület, az újdonságok szerelmeseinek egyszerűen kötelező kipróbálni.

Bársony

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 1 | 2

Anyagok közül az idei év nagy felfedezettje az eleganciát sugárzó bársony, mely tökéletesen passzol a fent említett mély árnyalatok divatjához. Ez a nehezebb, tekintélyt parancsoló textúra elsőre nehezen képzelhető el forró júliusi esküvők dekorációs alapanyagaként, de ahogyan azt a képek is mutatják, aggodalomra semmi ok, a bársony elemek csodásan passzolnak a nyári esküvők meleg hangulatához is.

Visszatérés a klasszikus irányzatokhoz

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 1 | 2

Miközben hódítanak a sötét színárnyalatokra építő, modern és drámai dekorációs megoldások, párhuzamosan újra nagy népszerűségnek örvendenek a klasszikus elemekkel és tradicionális designnal operáló esküvők is. A klasszikusan elegáns báltermek hangulatát idéző ezüst gyertyatartók, monogrammal ellátott szalvéták, elegáns csipkék és csillogó kristályok újra virágkorukat élik, mi pedig elképzelni se tudunk ennél szebb és időtállóbb esküvői dekorációt.

Drámai belépő

Ki ne emlékezne a pillanatra, amikor Harry herceg és Meghan Markle egymás kezét szorítva, mosolyogva léptek át egy lélegzetelállítóan gyönyörű, hófehér élővirágokkal borított kapu alatt? Csodálatos momentum volt, nem igaz? Nos, az említett mesés boltív nemcsak ikonikus dekoreleme lett a királyi esküvőnek, de ezreket inspirált a későbbiekben.

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 12

A drámai belépő napjainkra kulcsfontosságú tényezővé vált. Az élővirágokkal díszített kapuk, rózsás boltívek és romantikus kovácsoltvas elemek ikonikus és trendi ékkövei a legszebb nyári esküvőknek.

Léggömbfalak

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 1 | 2

Az évek óta populáris virágfalak mellett 2019-ben újdonságként robbantak be a léggömbfalak. Mutatós displayek, melyek színvilága maximálisan az esküvői dizájnhoz igazítható, ráadásul a virágfalaknál jóval kedvezőbb áron vethetjük be őket.

Nem kell megijedni, ezúttal nem a szülinapi bulikról megszokott lufis dekorról van szó, sokkal inkább különleges kapuk, egyedi selfie-sarkok, asztal feletti lufifelhők vagy kreatív bárpultok csodás elemeiként érdemes elképzelnünk őket.

Statement esküvői torták

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 1 | 2

A fiatalos desszertsarkok évek óta populárisak hazánkban is, mi több, esküvői torták terén is egyre népszerűbbek a modern, élővirágokkal vagy éppen trópusi gyümölcsökkel díszített tortacsodák. 2019-ben pedig még inkább szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, már ami az esküvői tortarendelést illeti. A rendszerint éjfél után bemutatott torta ugyanis nemcsak egy desszert a vendégek számára – érkezése ikonikus és meghatározó momentuma az esküvői vacsorának. Miért is ne lehetne hát extravagáns, óriási, hangsúlyos és gyönyörű desszertünk, mint például a fenti márvány hatású, arannyal hintett tortacsodák.

Egyedi kalligráfiák, áttetsző meghívók

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 12

A klasszikus betűtípusokkal és otthoni nyomtatással megvalósított esküvői meghívók kora bizony véget ért. Az utóbbi években az egyedi kalligráfiákkal megálmodott, elegáns megoldások hódítanak. Mi több, 2019-ben a meghívó alapjául szolgáló papírok divatja is változik, az idei év hatalmas őrülete ugyanis az áttetsző, műanyag hatású papíralapok és díszes kalligráfiák harmóniája. Akár kontrasztos fekete, akár trendi rosegold vagy merész fehér színű betűket választunk, garantáltan gyönyörű és sikkes végeredményt kapunk.

Az esküvő geometriája

Az egymás mögött futó széksorok és szögletes asztalok idejétmúltnak számítanak már. 2019-ben egyértelműen az önmagába visszatérő kör formájára építő dekorációs és ültetési megoldások hódítanak, legyen szó a ceremónia székeinek elrendezéséről vagy akár az esti vacsora helyszínéül szolgáló terem berendezéséről.

Esküvői Trendek 2019 - Le Til Kúria
Képek forrása — 1 | 2

A kör maga egyébként is évezredek óta tökéletes szimbóluma az egymásnak örök hűséget fogadó pár összetartozásának és határtalan szerelmének. Személyes kedvencünk a fenti képen látható, színpadias és elegáns hatású székelrendezés. Csodálatos lehet itt egy szertartás, nem gondoljátok?

További bejegyzéseink

Esküvői trendek 2021

Esküvői trendek 2021

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő nem csak az esküvőt tervező pároknak, hanem a szolgáltatóknak is megterhelő és bizonytalan volt. A film azonban forog tovább. A világ top esküvőszervezői és divattervezői már 2021-re készülnek, és bejelentették a jövő évi...

Tematikus esküvői trendek | 2020

Tematikus esküvői trendek | 2020

Legutóbbi cikkünkben megmutattuk, melyek lesznek a 2020-as év legmeghatározóbb esküvőtrendjei. Mai bejegyzésünkben továbbra is az előttünk álló év újdonságait vesszük górcső alá, ezúttal egy nagyon is izgalmas, ám hazánkban még kevésbé populáris témakört boncolgatunk:...

Esküvői Trendek 2020

Esküvői Trendek 2020

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ideje magunk mögött hagynunk az idei esküvőszezont, s hírt adni arról, melyek lesznek a jövő év legnépszerűbb trendújdonságai. Mai bejegyzésünkben a 2020-as év esküvődivatját vesszük górcső alá, s...