5+1 tipp a hangulatos karácsonyi képekért

Idén decemberben valódi mesevilágot álmodtunk meg számotokra a Le Til Kúriában.  A téli, hófödte táj hangulatát idéző hófehér karácsonyfáink az égig magasodnak, miközben mézes puszedli és forralt bor illata lengi be báltermünket. Hivatalosan is megérkezett a Kúria falai közé az év legszebb ünnepe, a karácsony.

5+1 tipp a hangulatos karácsonyi képekért - Le Til Kúria - karácsonyi képek

Ünnepi hangulat a Kúriában

Mint minden dekoráció megálmodásakor, az idei karácsonyi design tervezése során is fontos volt számunkra, hogy a végeredmény harmonikus és egyedi legyen. Ünnepi mesevilágunkban minden aprócska részlet fontos építőköve az egésznek, s mint mindig, idén is minden dekorelemben jelen van egy csipetnyi belőlünk is. Minden egyes tárgyban ott lapul a szívünk egy darabja – a púderes kopogtató aprócska ezüstszarvú unikornisában éppúgy, mint a fa alatt magasodó diótörő határozott és erős jellemében. A dekorelemeket egyesével, nagy gonddal választottunk ki, s bízunk benne, hogy felhőtlen hangulatú fotózások sorának ad majd otthont karácsonyi világunk.

5+1 tipp a hangulatos karácsonyi képekért - Le Til Kúria - karácsonyi képek

Ennek jegyében mára egy képes beszámolóval készültünk nektek, megmutatjuk, milyen is lett a Kúria 2018-as ünnepi dekorációja. Másrészről, arra gondoltunk, korábbi tapasztalataink nyomán picit a színfalak mögé invitálunk titeket, s néhány hasznos tippel segítünk mindazoknak, akik idén télen karácsonyi fotózáson szeretnének részt venni, de bizonytalanok, hogyan is készüljenek fel a nagy napra.

5+1 tipp a hangulatos karácsonyi képekért

Való igaz, egy rutinos, profi fotós és dekoratív, ízlésesen berendezett ünnepi helyszín elengedhetetlen alappillérei az igazán gyönyörű karácsonyi képeknek, fontos ugyanakkor szem előtt tartanunk, hogy számos ponton tehetünk mi, fotóalanyok is a sorozat sikerességéért.

A következőkben tételesen sorra vesszük, milyen előkészületekkel segíthetjük a fotós munkáját.

 1. Inspiráció gyűjtése – Talán az egyik legfontosabb kezdeti lépés, hogy nézelődjünk, inspirálódjunk a neten. A szörfözgetés önmagában kevés, félő ugyanis, hogy elmesélésünk nyomán a fotós teljesen másképpen képzeli el a kép hangulatát, mint amire mi vágyunk. Éppen ezért érdemes mappákba gyűjteni a nekünk tetsző képeket, fotón megjelenített „történeteket”, s ezeket a képcsomagokat már a fotózás előtt (nem a helyszínen) megmutatni a fotósunknak.

Fontos ugyanakkor megjegyeznünk, hogy az inspirálódás nem egyenlő a másolással. A nézelődés célja új ötletek merítése, teljesen ugyanazt lekopizni viszont nem célszerű. Egyrészt, mert más körülmények között, más emberekkel, eltérő kamerával stb. a végeredmény is különbözni fog, másrészről a pontos másolás görcsössé teheti a fotózást. Merítsünk ihletet, de ne akarjunk feszülten megalkotni valamit, amihez nem tökéletesek a körülményeink.

 1. Szükséges eszközök beszerzése | összekészítése – Egy igazán jó fotó rendszerint valamilyen történetet mesél el, melyhez tárgyakra, eszközökre lesz szükségünk. Érdemes előre megterveznünk tehát, hogy milyen „fotótémákban” gondolkozunk, és ehhez milyen eszközökre lesz szükségünk. „Mit csináljak?” „Hogy üljek?” „Így nem vagyok túl merev?” – tesszük fel sokszor a kérdést a fotózás során. Nem is gondolnánk, hogy egy bögre forró, tejszínhabos kakaó, egy égősor vagy egy doboz csillagszóró mennyi életet vihet egyetlen fényképbe.
 1. Ruhák kiválasztása – A használni kívánt tárgyak mellett fontos az outfitek előzetes összeállítása is. Amennyiben családi fotózásra készülünk, célszerű odafigyelni rá, hogy a családtagok szettjei egymással is harmonizáljanak. Kevesen ügyelnek ugyanakkor arra, hogy a ruhaválasztás a fotózás helyszínével is tökéletes összhangban legyen, pedig kulcskérdés, hogy a viselt outfit jól mutasson az adott háttér előtt. Érdemes tehát előzetesen lecsekkolni, milyen dekoráció és design vár ránk a helyszínen.

Célszerű ugyanakkor kerülni az erőltetett összeöltözéseket. Ne viseljetek mindannyian kockás inget vagy fehér póló – farmernadrág kombinációt.

 1. Vond be a gyerkőcöket is a tervezésbe – Legyünk őszinték, a gyerekek olykor kevésbé lelkesednek a családi fotózás ötletéért. Pedig a karácsonyi fotósorozat elkészítése nemcsak a családi album frissítéséről szól, sőt. A végeredmény mellett fontos, hogy egy kellemes, jó hangulatú közös programon vegyetek részt, melyre később is szívesen emlékeztek majd vissza. Ennek érdekében érdemes lehet a gyerekeket is bevonni a tervezési folyamatba, megkérdezni, nekik milyen képek tetszenek, milyen tárgyakat vinnének szívesen, s kihangsúlyozni, hogy a rohanó hétköznapokban végre egy közös program, melyen mindannyian felhőtlenül jól érezhetitek magatokat.
 1. Soha ne indulj el éhesen fotózásra – Gyakori, hogy közös program lévén családi ebéd vagy vacsora van a fotózás utánra időzítve. Klassz ötlet, ugyanakkor fontos, hogy soha ne éhesen – és ne is tele hassal – vágjatok neki a fotózásnak. Fontos, hogy végig komfortosan érezzétek magatokat, így figyeljetek arra, hogy kellemes közérzettel, relaxáltan érkezzetek a helyszínre.
 1. Ne stresszeld túl – Mindig emlékezz rá, hogy ez az egész csakis rólatok szól. Ne izgulj és főleg ne legyél feszült, ha nem minden a terv szerint halad, hiszen az egyik legfontosabb szempont, hogy mindenki kiegyensúlyozott és jókedvű legyen. Tudniillik, ha Ti boldogok vagytok, jól érzitek magatokat és ragyogtok, a képek is csodásak lesznek.

Karácsonyi fotózás a Le Til Kúriában

5+1 tipp a hangulatos karácsonyi képekért - Le Til Kúria - karácsonyi képek

Egyedülálló hangulatával karácsonyi fényekben úszó Christmas Cornerünk tökéletes fotóhelyszín mindazoknak, akik igazán gyönyörű ünnepi képekre vágynak.

Miért érdemes profi helyszínt és fotóst választani?

Egyre több olyan visszajelzést kapunk, hogy a karácsonyi családi fotózások nemcsak a gyönyörű képek miatt emlékezetesek számotokra, de mint a párotokkal, gyerekekkel együtt eltöltött közös program is élveztétek minden pillanatát. Ahhoz azonban, hogy mind a fotók, mind pedig a hangulat könnyed és varázslatos legyen, egy hozzáértő, profi csapatra van szükség.  Egy mutatós díszlet és jó kamera önmagában kevés. Hisszük, hogy a dekorációnak lelke kell, hogy legyen, s feladatunknak tekintjük, hogy a fotózás maga egy életreszóló élmény legyen az egész család számára.

Éppen ezért nálunk a forralt bor, habos kakaó és puszedli nemcsak fotókellék, kis csapatunk fáradhatatlanul azért dolgozik, hogy gyerkőcök és felnőttek az utolsó pillanatig felhőtlenül jól érezzék magukat.

A fotózás menete

Maga a fotózás a Kúriában egy másfél órás kaland, mely során lehetőségetek nyílik a fotóssal együtt kiválasztani a számotokra legszebb képeket. Mindezt persze nyugodt karácsonyi hangulatban, sütit majszolva, forró italokat szürcsölve, így a kicsik is garantáltan imádni fogják.

5+1 tipp a hangulatos karácsonyi képekért - Le Til Kúria - karácsonyi képek

Karácsonyi fotózásunk ára tartalmazza a profi fotós díját, a képek kiválasztásának lehetőségét a helyszínen, miközben mi fincsi sütikkel és forró italokkal készülünk nektek. A megjelölt árban benne van továbbá a mesés ünnepi dekoráció és helyszín használata, valamint a kiválasztott fotók kidolgozásának utómunkaköltsége is.

Csomagajánlatunk tartalma

 • profi fotográfus által készített fényképek,
 • az alkalomra berendezett karácsonyi dekoráció,
 • 1,5 óra önfeledt szórakozás (melyből 45 perc maga a fotózás, 45 perc pedig a közös válogatás a fotóssal az elkészült képek közül),
 • 20 darab kidolgozott kép a családi fotóalbumba,
 • forralt bor, habos kakaó és puszedli, hogy a legjobban sikerült felvételek válogatása is varázslatos ünnepi hangulatban teljen
5+1 tipp a hangulatos karácsonyi képekért - Le Til Kúria - karácsonyi képek

Időpontfoglalás

Már csak néhány karácsonyi időpontunk maradt, ha foglalni szeretnétek, keressetek minket bizalommal telefonone-mailben vagy akár Facebook üzenetben is.

Várunk szeretettel!

További bejegyzéseink

Esküvői trendek 2021

Esküvői trendek 2021

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő nem csak az esküvőt tervező pároknak, hanem a szolgáltatóknak is megterhelő és bizonytalan volt. A film azonban forog tovább. A világ top esküvőszervezői és divattervezői már 2021-re készülnek, és bejelentették a jövő évi...

Tematikus esküvői trendek | 2020

Tematikus esküvői trendek | 2020

Legutóbbi cikkünkben megmutattuk, melyek lesznek a 2020-as év legmeghatározóbb esküvőtrendjei. Mai bejegyzésünkben továbbra is az előttünk álló év újdonságait vesszük górcső alá, ezúttal egy nagyon is izgalmas, ám hazánkban még kevésbé populáris témakört boncolgatunk:...

Esküvői Trendek 2020

Esküvői Trendek 2020

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ideje magunk mögött hagynunk az idei esküvőszezont, s hírt adni arról, melyek lesznek a jövő év legnépszerűbb trendújdonságai. Mai bejegyzésünkben a 2020-as év esküvődivatját vesszük górcső alá, s...