Színtrendek | 2019

A Pantone cég évről évre megválasztja az adott év trendszínét, mely iránymutatásként szolgál a divattervezők, lakberendezők, esküvőszervezők virágkötők és úgy általában a dekorációk szerelmesei számára. Azt mondják, a megválasztott szín minden évben kapcsolatba hozható az adott kor szellemiségével is, s az aktuális esztendő érzéseit, hozzáállását fejezi ki.

2019-ben a Cravings és Classico névre keresztelt színpaletták árnyalatait emelte ki a Pantone, pontosan megjelölve azokat a színkombinációkat, melyek hódítani fognak a divat- és lakberendezés, ezzel együtt az esküvői dekoráció terén. Mai cikkünkben ezt a két, a színskála ellentétes végén elhelyezkedő palettát mutatjuk be nektek, s konkrét ötleteket adunk arra vonatkozóan, hogyan építhetitek be 2019 divatszíneit életetek legszebb napjának részleteibe.

CRAVINGS

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Forrás – itt

Cravings paletta neve magyarra fordítva ’sóvárgást’ jelent, nem véletlenül, színeit ugyanis fűszeres, merész ízvilágú, mennyei ételek inspirálták. A fűszeres cappuccino, chilis étcsokoládé és cayenne ihlette paletta izzó színei erőt és határozottságot sugároznak. Árnyalatai remekül kiegészítik egymást, a fűszeres vörös, édes púdernarancs és gazdag lila harmóniája tökéletesen érvényesül.

A 2019-es év divatja tehát utat enged a merészebb árnyalatoknak és izgalmas megoldásoknak. Megmutatja, hogy nemcsak egy púderrózsaszín vagy barack ruhába öltöztetett esküvő lehet elegáns és gyönyörű. Arra biztat minket, hogy merjünk engedni az élénk színek csábításának, s valami egészen különleges végeredményt megálmodni.

ESKÜVŐI TIPPEK A CRAVINGS SZÍNEIBEN

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
A Cravings színpaletta árnyalatai esküvői dekoráció részeként (forrás).

A Cravings merészebb, ugyanakkor elegáns színárnyalatai könnyedén beépíthetők az esküvői dekoráció legapróbb részleteibe: szerepet kaphatnak az meghívón, az asztalok és helyszín dekorálásakor, valamint a menyasszonyi csokor megálmodása során is. Ugyanakkor, ha arra vágytok, hogy a nagy nap minden mozzanata tökéletes összhangban legyen egymással, érdemes lehet Cravings stílusú fotó- és videóanyagban gondolkozni, sőt akár az esküvői menüt, és a ruhákat, textíliákat is a paletta főbb színei közül megválasztani.

Igazán izgalmas ötlet például a 2019-es Cravings szín-és ízvilágát egyszerre becsempészni esküvőtök hangulatába. Színes és izgalmas vendégváró falatokkal, nem mindennapi koktélvariációkkal vagy akár extravagáns finomságokat tartalmazó ajándékkal is kedveskedhettek meghívott szeretteiteknek. A fűszeres ételek és izzó színek harmóniájához tökéletesen passzol mondjuk egy chilis esküvői torta, de akár mennyei ízvilágú, különleges csokoládébonbonokkal vagy chilis csokiszökőkúttal is meglephetitek vendégeiteket.

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Esküvői finomságok tökéletes összhangban a Cravings paletta fűszeres, izzó világával.
Képek forrása: 1 | 2

Amennyiben közel áll a szívetekhez a forró hangulatú, energiát és határozottságot sugárzó Cravings paletta ereje, a színskála hangulatát bátran beépíthetitek esküvői (vagy jegyes-) fotózásotok részleteibe is. A Grand Canyon meleg hangulatát idéző képekhez nem szükséges külföldre utaznotok, hazánkban is találtok hasonló képi hatást keltő vöröslő lankákat, de a megfelelő dekorelemek beépítésével mi is szívesen segítünk egy utánozhatatlan és egyedi marsi hangulat megteremtésében.

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Dekoráció és esküvői fotó Cravings színárnyalatokkal.
Forrás: 1 | 2

CLASSICO

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Forrás – itt

Az alapszínekre építő Classico paletta maga az elegancia: a kecses hattyúfehér és finom tevebarna árnyalatokat perfektül kiegészítik a mélyszürke és kaviárfekete tónusok. Meleg hangulatú, időtálló választás otthonunkba és esküvői dekorációs alapnak egyaránt, melyet egy csipetnyi arany varázsol igazán elegánssá.

 A Classico valódi varázsa a tónusok harmóniájában és a kontrasztok erejében rejlik, a púderes bézs és lágy fehér színeket csodásan kiemelik a sötétebb árnyalatok. Kitűnő választás lehet például csokoládébarna textíliákkal hinteni az asztalt, de a fa textúrák is remekül passzolnak a Classico alapszíneihez.

ESKÜVŐI TIPPEK A CLASSICO JEGYÉBEN

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Forrás – itt

A 2019-es Classico paletta tulajdonképpen egyfajta segédletként fogja egy csokorba a klasszikusan elegáns esküvő alapárnyalatait. Segít eligazodni, mely tónusok mutatnak igazán jól egymás mellett, ezért sokkal inkább kvázi iránymutatásként érdemes kezelni, mintsem új esküvői divatőrületként.

A továbbiakban összegyűjtöttünk számotokra néhány gyönyörű megoldást a Classico jegyében. Képi inspirációs ajánlónk következik.

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Esküvői dekoráció a 2019-es Classico színeiben. Fontos megjegyeznünk, hogy a Classico paletta arany árnyalata egy pezsgősebb, lágyabb szín, s nem a sárga jegyeket hordozó statement arany szín.
Forrás: 1 | 2
Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Extravagáns teríték természetes anyagok és izgalmas textúrák felhasználásával a Classico színeiben. Forrás – itt

A kép kiválóan példázza, hogy a Classico színei nemcsak egy hagyományosan elegáns esküvő hangulatához illeszkednek.

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria
Halvány szürke, vaníliasárga és arany harmóniája. Forrás – 1 | 2

A képek tökéletesen mutatják, hogy a közhiedelemmel ellentétben a szürkéhez nem törvényszerű ezüst kiegészítőket választani. A Classico útmutatása szerint a szürkét finomabb, bézses elemekkel és pezsgős arannyal kombinálva egyszerűen mesés végeredményt kapunk.

MIX&MATCH KOSZORÚSLÁNYRUHÁK

Színtrendek | 2019 - Le Til Kúria

Már az elmúlt években fel-feltűntek, 2019-ben viszont különösen trendinek számítanak majd az azonos szabású, ám különböző árnyalatú koszorúslányruhák. Véleményünk szerint a koszorúslányok ruhájának színét az esküvő témájául választott paletta visszafogottabb, púderes árnyalataiból célszerű kiválasztani. Cravings esetén a bézs vagy menta, a Classiconál pedig a világosbarna vagy pezsgőszínű koszorúslányruhák remekül működnek. 

Nektek mi a véleményetek a következő év legnépszerűbb színárnyalatairól? Melyik paletta világa áll közelebb hozzátok? Bevállalnátok egy merészebb árnyalatokra építő esküvői dekort, vagy maradnátok a klasszikus, jól bevált irányoknál?

További bejegyzéseink

Esküvői trendek 2021

Esküvői trendek 2021

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő nem csak az esküvőt tervező pároknak, hanem a szolgáltatóknak is megterhelő és bizonytalan volt. A film azonban forog tovább. A világ top esküvőszervezői és divattervezői már 2021-re készülnek, és bejelentették a jövő évi...

Tematikus esküvői trendek | 2020

Tematikus esküvői trendek | 2020

Legutóbbi cikkünkben megmutattuk, melyek lesznek a 2020-as év legmeghatározóbb esküvőtrendjei. Mai bejegyzésünkben továbbra is az előttünk álló év újdonságait vesszük górcső alá, ezúttal egy nagyon is izgalmas, ám hazánkban még kevésbé populáris témakört boncolgatunk:...

Esküvői Trendek 2020

Esküvői Trendek 2020

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ideje magunk mögött hagynunk az idei esküvőszezont, s hírt adni arról, melyek lesznek a jövő év legnépszerűbb trendújdonságai. Mai bejegyzésünkben a 2020-as év esküvődivatját vesszük górcső alá, s...