Így válassz esküvői helyszínt

Ahogyan azt már korábbi cikkeinkben is említettük, a helyszínválasztás a rendezvényszervezés első fontos kérdése. Legyen szó esküvőről, nagyszabású baráti összejövetelről, családi rendezvényről vagy éppen profi fotózásról, fontos, hogy körültekintően válasszuk ki az esemény helyét. Mai cikkünkben megmutatjuk, mi a profi helyszínválasztás kulcsa, s segítünk megtalálni a számodra legideálisabb megoldást.

Így válassz esküvői helyszínt - eküvői helyszín - Le Til Kúria
Fotó: Gácsi Georgina Photography

A helyzet az, hogy ahány pár, annyi preferencia: vannak, akik a helyszínről az ár alapján döntenek, másoknak az számít, hogy szerelem legyen első látásra, megint mások a távolság vagy a hallott vélemények alapján határozzák el magukat.

Első tanács: hallgass a szívedre!

Így válassz esküvői helyszínt - eküvői helyszín - Le Til Kúria
fotó: Esküvő Classic | a képen: Vasvári Vivien
enteriőr styling: Szálku István Floral Design

A tökéletes esküvői helyszín szerintünk érzelmi döntés: olyan helyet érdemes választani, melynek miliője azonnal elrabolja a szívünket.

Természetesen számos racionális faktort érdemes mérlegelni, amikor az esküvői helyszínek között válogatunk. Az ár, a távolság, a férőhelyek száma mind-mind fontosak. A kapott visszajelzések és személyes tapasztalatunk nyomán ugyanakkor azt kell mondanunk, ebben a kérdésben döntő, hogy a szívetekre hallgassatok. A tökéletes esküvői helyszín kiválasztása érzelmi döntés is: szerintünk nagyon fontos, hogy több helyszínt is meglátogatva megtaláljátok azt, ami rabul ejti a szíveteket. Ha ránk hallgattok, olyan helyszín mellett teszitek le a voksotokat, amelynél valódi ’wow-élmény’ kerít benneteket hatalmába – ez lesz ugyanis az, ami hosszú évek múltán is mély érzéseket vált majd ki belőletek, és meghívott vendégeitekből egyaránt.

Így válassz esküvői helyszínt - eküvői helyszín - Le Til Kúria
Kúriánk mesebeli kültéri kápolnája háttérben elterülő lankás zöld parkkal.
fotó: Eleven Stúdió – Madár Tibor

A Le Til Kúria mesebeli kültéri kápolnája és lounge terasza – a háttérben elterülő több hektáros, lankás zöld parkkal – valóban ámulatba ejtő látvány. Varázslatos a várostól távol eső vidék hangulata, ugyanakkor minden vidéki közhelyet nélkülöz: egyszerre romantikus és modern helyszín, mely ötvözi a klasszicista, barokk és hipster irányzatokat.

Második tanács: állítsd párhuzamba az árakat!

Így válassz esküvői helyszínt - eküvői helyszín - Le Til Kúria
Különleges és gyönyörű – vidám mediterrán hangulatú esküvői asztal a Le Til Kúriában.
fotó: Esküvői Riportfotó Nagy Károly
enteriőr styling: Szálku István Floral Design

Az ár mindenki számára központi kérdés. A kalkulációt viszont érdemes a pontos tételek párhuzamba állításával elvégezni. Vannak helyek, ahol kizárólag a helyszín bérlésének költsége merül fel, máshol a dekorációt is tartalmazza az ár, így külön díszekre és virágra már nem szükséges költeni. Megint máshol komplett ajánlatot kaphattok helyszínre, dekorációra, ételre és italra vonatkozóan. Értelemszerűen a kapott árajánlatokat mindig tartalmuk alapján kell összevetni, s eszerint meghozni a végső döntést.

Számunkra kiemelten fontos, hogy komplex és maradandó élményt nyújtsunk, ezért egy átfogó csomagajánlatot dolgoztunk ki nektek. Ez azt jelenti, hogy a Le Til Kúria által meghatározott ár tartalmazza:

  • helyszínt, beleértve a kültéri kápolna és kültéri lounge használatát, a kültéri szertartáshoz szükséges székeket, a polgári szertartás hangosítását,
  • a kúria teljes használatát hálótermekkel együtt,
  • a komplett külső és belső dekorációt élővirággal, beleértve az egyedi dekorötletek megvalósítását,
  • egyedi esküvői menü összeállítását a vendégváró falatokról egészen az éjféli menüig, illetve
  • a vendégek létszámához mérten a teljes személyzet és
  • esküvőszervező biztosítását, valamint a teljes esküvői koncepció kidolgozását.

Ez utóbbit kiemelten fontosnak tartjuk, ugyanis tapasztaljuk, hogy az esküvőszervezés időigényes és embertpróbáló feladat, s bizony jól jön a menyasszonynak a profi segítség.

Így válassz esküvői helyszínt - eküvői helyszín - Le Til Kúria
fotó: Eleven Stúdió – Madár Tibor
enteriőr styling: Szálku István Floral Design

Esküvői vacsora púderes, romantikus hangulatban. Áraink többek közt a külső és belső – élővirágos – dekorációt, a teljes esküvői menü összeállítását és a személyzetet is tartalmazzák.

Számunkra a minőség és maximalizmus alapvető igény, így garantáljuk, hogy csakis a legprofibb szakemberek segítségével, veletek együtt tervezzük és szervezzük meg életetek legszebb napjának legapróbb részleteit.

Harmadik tanács: foglald össze a számodra fontos tényezőket!

Így válassz esküvői helyszínt - eküvői helyszín - Le Til Kúria
fotó: Bell Studio – Esther & Gabe
enteriőr styling: Szálku István Floral Design

A legfontosabb elképzeléseket érdemes összeírnotok, mielőtt helyszínkeresésbe fognátok.
Romantikus vagy extravagáns? Klasszikus vagy modern? Hagyományos konyha vagy nemzetközi ízek?

Nem szükséges, hogy egy profin összerakott terv legyen a fejetekben, hiszen tudjátok, mi a tervezésben is szívesen segítünk, de a fontosabb alapköveket érdemes papírra vetni, mielőtt helyszínlátogatásba kezdenétek. Elegáns vagy bohém lagzit terveztek? Klasszikus vagy modern zene lesz? Hagyományos, magyar konyhára szavaztok, vagy valami egészen különleges menüt szeretnétek?

Fontos ugyanis, hogy tudd, milyen hangulatú helyet keresel, s hogy az elképzelt álomesküvőt az adott helyen meg lehet-e valósítani. Nem valószínű, hogy tengerparti hangulatot tudsz teremteni egy hazai vidéki faházban, mint ahogy az is kérdéses, hogy egy hagyományos, magyaros menüre specializálódott konyha képes lesz-e extravagáns falatkákat vagy éppen finom nemzetközi ízeket az asztalokra varázsolni. Érdemes nézelődni, tájékozódni és ezeket a tényezőket is megvizsgálni.

A Le Til Kúriában szenvedélyünk a különleges kihívások megoldása. Imádunk egyedi hangulatot alkotni, és fontosnak tartjuk, hogy az összekép harmonikus és tökéletes legyen. A romantikus esküvőket nagyon szeretjük, de ha az kell, ízig-vérig mexikói hangulatot varázsolunk kertünkbe.

Így válassz esküvői helyszínt - eküvői helyszín - Le Til Kúria
fotó: Bell Studio – Esther & Gabe
enteriőr styling: Szálku István Floral Design

Őszi színkavalkád és igazi mexikói hangulat a Kúriában. Számunkra külön öröm az egyedi igények, különleges elképzelések megvalósítása. A képeken egy meseszép, mexikói hangulatú lagzi részleteit láthatjátok. Mi nagyon élveztük a megvalósítást, Nektek hogy tetszik?

Összegezve a fentieket szerintünk két oldalról érdemes megközelíteni a helyszínválasztás kérdését. Racionálisan, az árakat mérlegelve és emocionálisan, a szívetekre hallgatva. Az előbbinél nagyon fontos, hogy ne helyszínárakat vessetek össze, hanem mindig tételesen bontsátok le, mit kínál az adott árajánlat és ennek megfelelően kalkuláljátok a végösszeget.

Az utóbbi kapcsán pedig fontos tudnotok, hogy egy jó helyszín nemcsak vacsorát ad, hanem egy életreszóló élményt. Hiszen az esküvőtök helyszínén kezditek meg a készülődést, itt készülnek a legszebb fotók, s itt mondjátok ki a boldogító igent. Ez lesz az a hely, ahol megvendégelitek szeretteiteket és egy meghitt hangulatú, varázslatos közös napot töltötök el együtt. Így hát egyáltalán nem mindegy, végül milyen helyszín mellett teszitek le a voksotokat.

További bejegyzéseink

Esküvői trendek 2021

Esküvői trendek 2021

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő nem csak az esküvőt tervező pároknak, hanem a szolgáltatóknak is megterhelő és bizonytalan volt. A film azonban forog tovább. A világ top esküvőszervezői és divattervezői már 2021-re készülnek, és bejelentették a jövő évi...

Tematikus esküvői trendek | 2020

Tematikus esküvői trendek | 2020

Legutóbbi cikkünkben megmutattuk, melyek lesznek a 2020-as év legmeghatározóbb esküvőtrendjei. Mai bejegyzésünkben továbbra is az előttünk álló év újdonságait vesszük górcső alá, ezúttal egy nagyon is izgalmas, ám hazánkban még kevésbé populáris témakört boncolgatunk:...

Esküvői Trendek 2020

Esküvői Trendek 2020

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ideje magunk mögött hagynunk az idei esküvőszezont, s hírt adni arról, melyek lesznek a jövő év legnépszerűbb trendújdonságai. Mai bejegyzésünkben a 2020-as év esküvődivatját vesszük górcső alá, s...