Esküvő ősszel? Előnyök és hátrányok

Sokan úgy tartják, a szeptember közeledtével az esküvőszezon is véget ér, pedig ez már évek óta nincs így. A tematikus esküvők térhódításával egyre populárisabbá váltak az őszi esküvők. Népszerűségük nem meglepő, a vöröslő őszi levelek varázslatos hangulata ugyanis garantáltan egyedi és különleges menyegzőt ígér. Mai cikkünkben az őszi esküvők szervezésének előnyeit és hátrányait vizsgáljuk, mely utóbbiakra néhány hasznos megoldási javaslattal is készülünk nektek.

Esküvő ősszel? Előnyök és hátrányok - Le Til Kúria
Forrás: Big Day Esküvői Magazin, Le Til Kúria
Esküvő ősszel? Előnyök és hátrányok - Le Til Kúria
Forrás: 12

Az őszi esküvő egyik legnagyobb előnye a gyorsabb és gördülékenyebb szervezésben rejlik. Mivel a legtöbben még mindig a forró nyári hétvégéket preferálják, szeptember közepétől lényegesen több szabad időpont áll rendelkezésetekre, s vélhetően nem kell versengenetek a hangulatos zenéért, profi videósért és a kiváló vőfélyért sem. Mindez gyakran költséghatékonysággal is párosul, hiszen a klasszikus értelemben vett ’szezont’ követően sok helyen kedvezőbb áron bérelhető vagy vásárolható a ruha, vagy éppen olcsóbban vállal a fotós. Mi több, valószínűleg a vendégek is sokkal rugalmasabbak és jobban ráérnek, mint a nyaralások időszakában.

Másrészről, az őszi esküvők hangulata valóban egyedi és megismételhetetlen. A természet sugárzóan ragyogó klasszikus alapszíneinek – bordó, narancs, barna, bronz – beépítése az esküvői dekorációba igazán különleges miliőt eredményez.

Esküvő ősszel? Előnyök és hátrányok - Le Til Kúria
Forrás: Pinterest

Mindez igaz az esküvői fotósorozatra is. A természet vibráló tónusai remekül kiegészítik a menyasszonyi ruha romantikus hangulatát, nem véletlen, hogy talán a legszebb képsorozatok éppen ebben a szezonban készülnek.

Ráadásul az őszi hangulat számos nem szokványos újdonság kipróbálását teszi lehetővé akár a dekoráció, akár a menü tekintetében. A designt mindenképpen élénk, meleg tónusú dekorelemekre érdemes építeni. Használhattok tököt, az ősz színeiben pompázó leveleket és virágokat, s sok-sok fából készült kelléket is.

Esküvő ősszel? Előnyök és hátrányok - Le Til Kúria
Forrás: 12

Az őszi időszakban nemcsak a színek, az ízek is gazdagabbak. Ha fiatalos, újhullámos menüsorban gondolkoztok, bátran nyúlhattok a szezon aktuális finomságaihoz: a fügéhez, sütőtökhöz, gesztenyéhez, almához, szőlőhöz vagy éppen a borhoz. Amennyiben ez jellemző rátok, egy finom borkóstoló egyébként külön fénypontja lehet a lagzinak. Fűszerek tekintetében a fahéj, szegfűszeg és méz is szuper választás. Ezekből a finomságokból egyébként a vendégeknek szánt kis ajándékot is összeállíthatjátok, így még emlékezetesebb marad számukra ez a különleges nap.

Esküvő ősszel? Előnyök és hátrányok - Le Til Kúria
Forrás: 12

Nem kérdés viszont, hogy az őszi esküvőknek van egy nagy hátránya, a kiszámíthatatlan időjárás. Sajnos nyáron is előfordul, hogy esős hétvégét sikerül kiválasztanotok, ennek az esélye ősszel azonban még nagyobb. Érdemes tehát körültekintően kijelölni a fotózás és nagy nap időpontját, s felkészülni az esetleges kellemetlenségekre. A fotózásnál érdemes úgynevezett ’esőnapot’ kijelölni, arra az esetre, ha rossz idő, köd nehezítené a munkát.

A helyszínt pedig mindenképpen úgy válasszátok meg, hogy kültéri és beltéri rész egyaránt legyen. Kintre hangulatos foteleket, meleg plédeket is elhelyezhettek, ez nemcsak mutatós, de praktikus megoldás a hűvős októberi estékre. A belső terek hangulatát pedig az ősz meleg árnyalataihoz tökéletesen passzoló lampionokkal, gyertyákkal, melegfényű beltéri világítótestekkel tehetitek még varázslatosabbá.

Esküvő ősszel? Előnyök és hátrányok - Le Til Kúria
Forrás: 12

Biztosak vagyunk benne, hogy extra színvilágával, mesés dekorációjával és különleges ízeivel egy őszi esküvő mély nyomot hagy az emberek emlékezetében. Ezért, ha szeretitek a nem mindennapi megoldásokat, azt javasoljuk, bátran inspirálódjatok, ötleteljetek és keressetek minket bizalommal. Minden egyedi elképzelésnek nagyon örülünk és bizton állíthatjuk, hogy a lehető legkülönlegesebbé varázsoljuk számotokra életetek legszebb napját.

További bejegyzéseink

Esküvői trendek 2021

Esküvői trendek 2021

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő nem csak az esküvőt tervező pároknak, hanem a szolgáltatóknak is megterhelő és bizonytalan volt. A film azonban forog tovább. A világ top esküvőszervezői és divattervezői már 2021-re készülnek, és bejelentették a jövő évi...

Tematikus esküvői trendek | 2020

Tematikus esküvői trendek | 2020

Legutóbbi cikkünkben megmutattuk, melyek lesznek a 2020-as év legmeghatározóbb esküvőtrendjei. Mai bejegyzésünkben továbbra is az előttünk álló év újdonságait vesszük górcső alá, ezúttal egy nagyon is izgalmas, ám hazánkban még kevésbé populáris témakört boncolgatunk:...

Esküvői Trendek 2020

Esküvői Trendek 2020

Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ideje magunk mögött hagynunk az idei esküvőszezont, s hírt adni arról, melyek lesznek a jövő év legnépszerűbb trendújdonságai. Mai bejegyzésünkben a 2020-as év esküvődivatját vesszük górcső alá, s...